Постинг
27.12.2010 02:25 -
Въпрос заПилешка яхния
http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=323681.0
Половин разфасовано пиле го сварявам предварително, но бульона не го ползвам после
Задушавам под капак глвава лук и морков
Добавям червен пипер
Доливам вряла вода и добавам сол
Слагам вътре пилето и няколко картофа, нарязани на по-едри парчета
Слагам 1-2 настъргани домата, зависи от големината им
Размивам една с. лъжица брашно и добавам към манджата
като изключа котлона слагам повечко накълцан пресен копър
Знаех си,че ще забравя нещо
Заедно с картофите и пилето слагам и замразен грах около половин пакет,
Измивам и нарязвам пилето на порции, след което в сгорещена мазнина го запържвам леко и го изваждам.В същата мазнина запържвам леко лук, гъби ,морков, настърган домат или домат.пюре и накрая малко червен пипер.Добавя се нарязания на по-дребни кубчета картоф и месото.Долива се гореща вода и се добавя сол и даф.лист.
Аз лично добавям и 3-4 цели картофа вътре, като след като яхнииката вече е готова ги изваждам,пресовам и връщам обратно/ така се сгъстява чудестно,без използването на брашно/
Поръсва се с пресен магданоз и е готова за консумация.
Месото(ако е пиле - бутчетата) го задушавам с една глава лук,1 морков,колкото да си промени цвета и да се запечата.Доливам вода да се покрие и варя.После слагам другите неща и така нататък....
Половин разфасовано пиле го сварявам предварително, но бульона не го ползвам после
Задушавам под капак глвава лук и морков
Добавям червен пипер
Доливам вряла вода и добавам сол
Слагам вътре пилето и няколко картофа, нарязани на по-едри парчета
Слагам 1-2 настъргани домата, зависи от големината им
Размивам една с. лъжица брашно и добавам към манджата
като изключа котлона слагам повечко накълцан пресен копър
Знаех си,че ще забравя нещо
Заедно с картофите и пилето слагам и замразен грах около половин пакет,
Измивам и нарязвам пилето на порции, след което в сгорещена мазнина го запържвам леко и го изваждам.В същата мазнина запържвам леко лук, гъби ,морков, настърган домат или домат.пюре и накрая малко червен пипер.Добавя се нарязания на по-дребни кубчета картоф и месото.Долива се гореща вода и се добавя сол и даф.лист.
Аз лично добавям и 3-4 цели картофа вътре, като след като яхнииката вече е готова ги изваждам,пресовам и връщам обратно/ така се сгъстява чудестно,без използването на брашно/
Поръсва се с пресен магданоз и е готова за консумация.
Месото(ако е пиле - бутчетата) го задушавам с една глава лук,1 морков,колкото да си промени цвета и да се запечата.Доливам вода да се покрие и варя.После слагам другите неща и така нататък....
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов