Постинг
01.11.2010 23:29 -
Друсан кебап по чирпански
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 767 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 01.11.2010 23:29
Прочетен: 767 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 01.11.2010 23:29
ПРОДУКТИ
Около килограм почистен и нарязан на полумесеци лук
1/2 л вино
2 лимона, ситно накълцани, без семки, сол, черен пипер - около 15-20 г, и двойно повече кимион
Месата са различни - крехко месо от врата, бут, уши, бъбреци, далак, сърце, бузи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерата за кебапа поставяме първо печените на скара уши и парчета от бузите. Ушите се почистват, цепят на ивици за по-лесно печене. От бузите се избира тънка част - без много мазнини. Ръсим обилно подправки, малко сол, малко вино, шепа лук и половин лимон.
Не бъркаме! Идеята е лукът и лимонът да не се мачкат, да останат цели и леееко хрупкави. Хващаме здраво тенджерата за двете дръжки и разтърсваме добре. Поставяме на единия край на скарата, докато се пекат, другите месца на нея.
През това време е готова "усмянката". Това е коремът на грухчо. Почиства се от кожата, реже се на късове и се прибавя към къкрещата на печката вкъщи (при женската част от гостите) огромна тенджера със зеле. Та отделяме си от тази част шарени парчета месо и поставяме на скарата. Докато и те се пекат, режем си парче врат - най-крехкото и сочно месце, приготвяме и мятаме да се пече. Не забравяме през 5-6 мин да подрусваме тенджерата с кебапа.
Готовите изпечени меса режем на хапки, овкусяваме със сол и подправки, пак лимон, вино и лук, добро поредно разтърсване на тенджерата и на топло на скарата, да се задушава. Вадят се бъбреците, малко далак, малко сърце - колкото по-шарена е картинката е в тенджерата, толкова по-вкусен става кебапът.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=326320
Около килограм почистен и нарязан на полумесеци лук
1/2 л вино
2 лимона, ситно накълцани, без семки, сол, черен пипер - около 15-20 г, и двойно повече кимион
Месата са различни - крехко месо от врата, бут, уши, бъбреци, далак, сърце, бузи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерата за кебапа поставяме първо печените на скара уши и парчета от бузите. Ушите се почистват, цепят на ивици за по-лесно печене. От бузите се избира тънка част - без много мазнини. Ръсим обилно подправки, малко сол, малко вино, шепа лук и половин лимон.
Не бъркаме! Идеята е лукът и лимонът да не се мачкат, да останат цели и леееко хрупкави. Хващаме здраво тенджерата за двете дръжки и разтърсваме добре. Поставяме на единия край на скарата, докато се пекат, другите месца на нея.
През това време е готова "усмянката". Това е коремът на грухчо. Почиства се от кожата, реже се на късове и се прибавя към къкрещата на печката вкъщи (при женската част от гостите) огромна тенджера със зеле. Та отделяме си от тази част шарени парчета месо и поставяме на скарата. Докато и те се пекат, режем си парче врат - най-крехкото и сочно месце, приготвяме и мятаме да се пече. Не забравяме през 5-6 мин да подрусваме тенджерата с кебапа.
Готовите изпечени меса режем на хапки, овкусяваме със сол и подправки, пак лимон, вино и лук, добро поредно разтърсване на тенджерата и на топло на скарата, да се задушава. Вадят се бъбреците, малко далак, малко сърце - колкото по-шарена е картинката е в тенджерата, толкова по-вкусен става кебапът.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=326320
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов