Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 23:29 - Друсан кебап по чирпански
Автор: thedarkangel1977 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 767 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.11.2010 23:29


ПРОДУКТИ

Около килограм почистен и нарязан на полумесеци лук

1/2 л вино

2 лимона, ситно накълцани, без семки, сол, черен пипер - около 15-20 г, и двойно повече кимион

Месата са различни - крехко месо от врата, бут, уши, бъбреци, далак, сърце, бузи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В тенджерата за кебапа поставяме първо печените на скара уши и парчета от бузите. Ушите се почистват, цепят на ивици за по-лесно печене. От бузите се избира тънка част - без много мазнини. Ръсим обилно подправки, малко сол, малко вино, шепа лук и половин лимон.

Не бъркаме! Идеята е лукът и лимонът да не се мачкат, да останат цели и леееко хрупкави. Хващаме здраво тенджерата за двете дръжки и разтърсваме добре. Поставяме на единия край на скарата, докато се пекат, другите месца на нея.

През това време е готова "усмянката". Това е коремът на грухчо. Почиства се от кожата, реже се на късове и се прибавя към къкрещата на печката вкъщи (при женската част от гостите) огромна тенджера със зеле. Та отделяме си от тази част шарени парчета месо и поставяме на скарата. Докато и те се пекат, режем си парче врат - най-крехкото и сочно месце, приготвяме и мятаме да се пече. Не забравяме през 5-6 мин да подрусваме тенджерата с кебапа.

Готовите изпечени меса режем на хапки, овкусяваме със сол и подправки, пак лимон, вино и лук, добро поредно разтърсване на тенджерата и на топло на скарата, да се задушава. Вадят се бъбреците, малко далак, малко сърце - колкото по-шарена е картинката е в тенджерата, толкова по-вкусен става кебапът.
 
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=326320


Тагове:   кебап,   ЧИРПАНСКИ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2860891
Постинги: 1340
Коментари: 1270
Гласове: 2924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930