Постинг
28.07.2009 23:47 -
яйца
Автор: thedarkangel1977
Категория: Рецепти
Прочетен: 3239 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 28.08.2010 18:13
Прочетен: 3239 Коментари: 1 Гласове:
1
Последна промяна: 28.08.2010 18:13
Домати с пълнеж от яйца,шунка и мащерка
за 4 порции
8 големи,плътни домата
4 яйца
150г варена шунка
2 стръка пресен лук
2чл дижонска горчица
1/2чл синап на прах (замених с ретро горчица)
зехтин екстравърджин
клонка свежа мащерка или 2 щипки суха
сол,черен пипер
Пълнени зеленчуци - тема с продължение
съвети за перфектно приготвяне на пълнени зеленчуци:
за една порция
2 яйца
2 филийки хляб за тостер
1 домат
пармезан
1-2 скилидки чесън
зехтин
босилек,сол
Омлет - пица
оригиналната рецепта - за 4-6 порции
8 яйца
2 домата
2 малки глави кромид лук
2 скилидки чесън
12бр аншоа
12бр черни маслини
125г пармезан (или кашкавал)
40г масло
сол,черен пипер
за 4 порции
8 големи,плътни домата
4 яйца
150г варена шунка
2 стръка пресен лук
2чл дижонска горчица
1/2чл синап на прах (замених с ретро горчица)
зехтин екстравърджин
клонка свежа мащерка или 2 щипки суха
сол,черен пипер
- отрежете капаче от доматите,с помощта на нож и лъжичка ги издълбайте,като внимавате да не ги пробиете,посолете ги леко и ги обърнете на дъска да се отцедят
- нарежете лука наситно,а шунката на тънки жулиени,запържете ги в зехтин за около 5 минути
- разбийте яйцата с горчицата и черен пипер,,добавете ги в тигана,изчакайте леко да се втвърдят и тогава разбъркайте всичко добре,като са готови поръсете със синапа и мащерката
- подсушете доматите с домакинска хартия,напълнете ги с приготвената смес,като им оставите малко връх и върху него върнете доматеното капаче
- сложете ги в малки терини,полейте равномерно всеки домат със струя зехтин
- запечете в загрята фурна,на 180градуса за 15-20 минути
- можете в края на печенето да махнете капачетата за да образуват златиста коричка,дори да прибавите малко настърган кашкавал
- можете да ги сервирате топли или охладени,гарнирани със зелена салата
Пълнени зеленчуци - тема с продължение
съвети за перфектно приготвяне на пълнени зеленчуци:
- по време печене можете да ги напръскате няколко пъти с врящи вода или бульон - така ще омекнат равномерно,без да изгорят
- ако повърхноста започне да се запича твърде бързо,покрийте с алуминиево фолио или хартия за печене - отстранете 10минути преди края на печенето
- пълнените домати се съхраняват в хладилник за 48 часа, могат да се притоплят за кратко в загрята фурна или в микровълнова
за една порция
2 яйца
2 филийки хляб за тостер
1 домат
пармезан
1-2 скилидки чесън
зехтин
босилек,сол
- слагате две форми за яйца на очи в загрят тиган и по малко зехтин във всяка, пържите яйцата
- през това време запичате на грил( например този на микровълновата ) два резена домат,наръсени с пресирания чесън,босилек,сол и зехтин - по 3-4 минути от всяка страна
- в тостера пък запичате хляба,после го изрязвате със формата за яйцата
- върху изрязаните кръгчетата слагате домата със зехтина и подправките- да попие хубаво в хляба,после яйцето със сол на вкус
- поръсвате с босилек и едро настърган пармезан
- неочаквано вкусни и бързи - всичко се прави почти едновременно
- идеални като част от неделен закуско-обяд или така наречения БРЪНЧ
Омлет - пица
оригиналната рецепта - за 4-6 порции
8 яйца
2 домата
2 малки глави кромид лук
2 скилидки чесън
12бр аншоа
12бр черни маслини
125г пармезан (или кашкавал)
40г масло
сол,черен пипер
- обелвате и нарязвате на ситно лука и чесъна
- запържвате ги леко,бъркайки - в тавичка или тиган,който може да се поставя във фурната
- приготвяте яйцата като за омлет и ги слагате в тигана,посолявате и поръсвате с черен пипер
- приготвяте омлета на умерен огън
- когато е почти готов,но не изцяло отгоре, слагате кръгчета домати,поръсвате с пармезана и запичате на грил за 2 минути
- добавяте маслините и аншоата и връщате на грила за още 1 минута
- много бързо и удобно се запича на малките скари тип парти-грил,ако ви се побира тигана
- много удобни са и тиганите с махаща се дръжка,тогава слагате под грила на фурната
- слагам доматите,като малкото останала по-течна яйчена смес отделям отстрани - тя се дозапича заедно с кашкавала
- хубаво е доматите да не са много течни
- възлови за вкуса са лука и особено чесъна
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов