Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2009 23:45 - Спагети
Автор: thedarkangel1977 Категория: Рецепти   
Прочетен: 3628 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.08.2010 18:14


 Спагети със спанак и сирене
image

       за 4 порции
    450г пресен спанак
    400г спагети
    150г прясно сирене (или обезсолено бяло краве сирене)
    50г стафиди
    2 обелени скилидки чесън
    3сл кедрови ядки (или сурови слънчогледови)
    зехтин
    1сл краве масло
    щипка смляно индийско орехче
    сол,черен пипер на вкус


  • почистете и измийте спанака,бланширайте го във вряща подсолена вода ,изстискайте го добре и нарежете на едро
  • сложете спагетите да се варят в подсолена вряща вода
  • в тиган загрейте повечко зехтин,сложете спанака и чесъна,добавете стафидите- да се задушат и омекнат(спанака и добре отцеден,пак пуска малко вода - така,че в началото се задушават и накрая запържват леко)
  • поръсете със сол,пипер и индийско орехче
  • по рецепта в отделен тиган с малко мазнина се запържват ядките,но аз ги слагам и запичам при спанака
  • добавям  маслото,отцедените спагети,накрая сиренето начупено на едри парченца,разбърквам добре и поднасям веднага

Спагети с гриловани тиквички
image

                 за 4 порции    
    400г тънки спагети (ползвам №11-варят се за 6-7мин.)
    4бр малки тиквички (200 до 250гр едната)
    4 скилидки чесън
    пармезан за поръсване
    зехтин
    1чл балсамов оцет
    сол,черен пипер 


  • отрежете двата края на тиквичките,нарежете ги на половинки,а след това на ленти с дебелина 5-6мм
  • подсушете ги с домакинска хартия,посолете, запечете на скара или грил-тиган
  • междувременно в подсолена  вряща вода сварете спагетите според инструкциите на опаковката
  • в тиган с повече зехтин запържете леко и за кратко намачканите и нарязани наситно скилидки чесън,дръпнете от огъня,добавете готовите тиквички,освежете с балсамовия оцет и поръсете с черен пипер
  • разпределете добре отцедените спагети на порции,добавете от тиквичките
  • поръсете с прясно и наситно настърган пармезан
  • ако е необходимо,добавете зехтин на вкус

спагети с миди  Предпочитано вино  
Sauvignon, Emilia:  
Бяло, ароматно,  
с мек вкус и среден процент алкохол.  

image
Продукти
 
  • 350 гр. Spaghetti No 5 Barilla  
  • 500 гр. миди изчистени  
  • 500 гр.миди с черупки  
  • 75 гр. студенопресован зехтин  
  • Няколко листа дафинов лист, стрити  
  • 1 чаша сухо бяло вино  
  • Малко ситно нарязан магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • Сол и пипер

Spaghetti Barilla  
с миди изчистени и миди с черупки 

 
Измивате много добре двата вида миди с много вода.  
Приготвяте ги в голяма тенджера, в зехтин, с част от чесъна
и дафиновия лист за седем минути.  
След като морските дарове се отворят, филтрирайте  бульона,
който ще използвате по-късно.  
След това запържете за две минути в зехтин двата вида миди
с останалия чесън.  
Заливате с виното и готвите, докато то се изпари.  
Добавете бульона, поръсете със сол и пипер и наръсете магданоза.  
Сварете Spaghetti в обилна, подсолена вода за 8 минути,
отцедете и залейте със соса от морски дарове.   


Тагове:   спагети,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2859677
Постинги: 1340
Коментари: 1270
Гласове: 2924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930