Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 02:48 - Патица по пекински
Автор: thedarkangel1977 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1721 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 28.08.2010 18:08


 Драги приятели, този път ще ви предложа едно от най-известните китайски ястия – Патица по пекински

Технологията за приготвяне на знаменитото ястие "Патица по пекински" е толкова сложна (необходима е специална пещ, в която се слагат по няколко птици едновременно), че познавачите казват: "Когато китаец иска да опита "Патица по пекински", той... отива на ресторант." Разбира се, това ястие може да се приготви и в домашни условия. За това са необходими следните продукти: 1 патица (около 2 кг), 2-3 супени лъжци шери или вермут, 1 чаена лъжичка сол, 14 малки глави лук, 24 палачинки (направени само от вода и брашно).

Продукти за соса за мариноване: 6 резенчета джинджифил (или 20 г на прах), 2 стръка праз, 1.5 л вода, 3 супени лъжици мед, 2 супени лъжици соев сос.

Продукти за соса: 3 супени лъжици сос, 1 супена лъжица вода, 2 чаени лъжички захар, 2 чаени лъжички сусамово олио.image

Приготвяне: Патицата се измива, почиства и се оставя да се отцеди 2-3 часа (много е важно патицата да е напълно суха, за тази цел може да се използва вентилатор). Поставя се в железен или керамичен съд, залива се с гореща вода и се вари, докато побелее. Изважда се и отново се изсушава, а вътрешността се намазва със сол и алкохол. Патицата се слага в соса за мариноване, след което се поставя отново да ври, като трябва да е покрита напълно с течността и няколко пъти да се обръща. Изважда се и отново се суши. Кожата трябва да е напълно суха.

Фурната се нагрява до 175 градуса. Патицата се поставя на желязна скара, а под скарата се слага съд с вода така, че да не докосва повърхността й. Пече се около 1 и половин часа, след което се обръща и се пече още половин час. Патицата се пече, докато добие червеникаво кафяв цвят. Така кожата става особено хрупкава. След това месото се отделя от костите и се нарязва на тънки плоски парчета, които лесно да могат да се подредят така, че да се получи първоначалната форма на патицата. Късовете месо се нареждат в кръгла, плоска чиния. Поднася се заедно с палачинките, зелените пера на праза и предварително приготвения сос. Перата на зеления лук се потапят в соса и заедно с няколко парченца от патешкото месо се слагат в палачинката, която се сгъва на четири подобно на европейските палачинки и ...добър апетит!

Драги приятели, днешната рубрика "Добър апетит", в която ви разказах за известната Патица по пекински, завърши. Водещата Ангелина от Пекин ви благодари за вниманието и ви желае добър апетит!

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eien - За такова приготовление са необходими поне 6-7 часа в домашна среда
30.03.2010 06:21
Има ли някой толкова време, питам се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2860051
Постинги: 1340
Коментари: 1270
Гласове: 2924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930