Постинг
03.04.2010 19:00 -
вкуснотии
Автор: thedarkangel1977
Категория: Рецепти
Прочетен: 1967 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.08.2010 18:05
Прочетен: 1967 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 28.08.2010 18:05
Бъркани яйца с пилешки дробчета
7 яйца /само белтъците и един жълтък/
300 г пилешки дробчета
магданоз
смлян черен пипер
сол
• Пилешките дробчета се почистват, измиват се, отцеждат се и се сваряват в подсолена вода за 10-15 минути.
• Изваждат се и се нарязват на парченца.
• Прибавят се разбитите със сол, смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз яйца.
•" Пържат "се няколко минути, докато стегнат яйцата (разбъркват се непрекъснато).
• Сервират се веднага.
Гювече с кайма
На дъното на гювечето се поставя едно парче обезмаслено и изкиснато сирене/ аз слагам едно голямо парче да покрие дъното на гювечето/Отгоре се настъргвагва един голям домат, над него задушени и нарязани печурки с лук овкусени с кубче на Маги или унисос и над тях едно галямо двойно сплескано кюфте от тел.кайма/Каймата се омесва от настърган лук, мляни на блендера моркови, чушка, чер пипер чубрица, кимион, пасиран чесън, 1 яйце и 1с.л.кисело мляко, сол на вкус или унисос и малко соев сос-омесва се добре по възможност с газирана вода/
По средата на кюфтето се прави предварително кладенче защото като се запече там ще се чукне едно цяло яйце.
Гювечето се запича се отново с чукнатото яйце.Като се извади от фурната отгоре се настъргва малко нискомаслен кашкавал/за 3-та фаза/но може и без кашкавала.
За 2 гювечета:запържва се една глава лук и се прибавя 250 грама кайма.След като се позапържи и каймата се прибавят нарязаните гъбки,2-3 с.л домати от буркан и подправки каквито обичате.Аз слагам пипер меланж,чубрица и половин бульонче.
След като запържите тази смес се дърпа от котлона и след няколко минути се прибавят 2-3 разбити яйца.
Сместа се сипва в гювечета и се слагат в микровълнова на максимална мощност за 10 минути.
Сервират се като се обръщат в чиния.Ако имате време може да поръсите с кашкавал и да се запече!
7 яйца /само белтъците и един жълтък/
300 г пилешки дробчета
магданоз
смлян черен пипер
сол
• Пилешките дробчета се почистват, измиват се, отцеждат се и се сваряват в подсолена вода за 10-15 минути.
• Изваждат се и се нарязват на парченца.
• Прибавят се разбитите със сол, смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз яйца.
•" Пържат "се няколко минути, докато стегнат яйцата (разбъркват се непрекъснато).
• Сервират се веднага.
Гювече с кайма
На дъното на гювечето се поставя едно парче обезмаслено и изкиснато сирене/ аз слагам едно голямо парче да покрие дъното на гювечето/Отгоре се настъргвагва един голям домат, над него задушени и нарязани печурки с лук овкусени с кубче на Маги или унисос и над тях едно галямо двойно сплескано кюфте от тел.кайма/Каймата се омесва от настърган лук, мляни на блендера моркови, чушка, чер пипер чубрица, кимион, пасиран чесън, 1 яйце и 1с.л.кисело мляко, сол на вкус или унисос и малко соев сос-омесва се добре по възможност с газирана вода/
По средата на кюфтето се прави предварително кладенче защото като се запече там ще се чукне едно цяло яйце.
Гювечето се запича се отново с чукнатото яйце.Като се извади от фурната отгоре се настъргва малко нискомаслен кашкавал/за 3-та фаза/но може и без кашкавала.
Гювече с кайма и гъби в микровълнова « Вторник, 14 Ноември 2006, 17:59 » |
За 2 гювечета:запържва се една глава лук и се прибавя 250 грама кайма.След като се позапържи и каймата се прибавят нарязаните гъбки,2-3 с.л домати от буркан и подправки каквито обичате.Аз слагам пипер меланж,чубрица и половин бульонче.
След като запържите тази смес се дърпа от котлона и след няколко минути се прибавят 2-3 разбити яйца.
Сместа се сипва в гювечета и се слагат в микровълнова на максимална мощност за 10 минути.
Сервират се като се обръщат в чиния.Ако имате време може да поръсите с кашкавал и да се запече!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов