Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2010 19:23 - Яйца по Бенедиктински + Картофен омлет-палачинка
Автор: thedarkangel1977 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1655 Коментари: 0 Гласове:
0



Яйца
bgkulinar.wordpress.com/яйца/

Рано или късно всеки от нас е прибягвал до бързото приготвяне на „нещо“ с яйца. Бързо, лесно и вкусно – това са трите основни характеристики на повечето от ястията с основен продукт яйца. Дадените тук рецепти са за 1 порция. Следователно можете да умножавате продуктите по броя на консумиращите.


Яйца по Бенедиктински
image

Продукти: 2 яйца, 2 филии хляб, 2 парчета бекон или шунка, масло, сос Холандез или сос Бернез, сол.
Приготовление: Забулете яйцата във вряща подсолена и подкиселена с оцет вода. Филиите изрежете във формата на кръг и запържете от двете страни в масло. След като са готови поставете върху тях парче шунка или бекон, изрязани във същата форма и отгоре поставете забулено яйце. Залейте със сос Холандез или сос Бернез – по желание.

Картофен омлет-палачинка

Продукти: 2 картофа – обелени и настъргани на едро ренде, 2 яйца, олио, черен пипер, магданоз.
Приготовление: В сгорещеното олио изсипете настърганите картофи и оставете да се запържат отдолу до червено. Не разбърквайте! След това обърнете получената картофена палачинка обратно и изчакайте отново ад се зачерви. След това добавете разбърканите вече яйца и запържете отново от двете страни като обръщате внимателно. Поръсете с черния пипер и ситния магданоз.

 


Тагове:   яйца,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2860767
Постинги: 1340
Коментари: 1270
Гласове: 2924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930