Постинг
25.09.2010 19:23 -
Яйца по Бенедиктински + Картофен омлет-палачинка
Яйца
bgkulinar.wordpress.com/яйца/
Рано или късно всеки от нас е прибягвал до бързото приготвяне на „нещо“ с яйца. Бързо, лесно и вкусно – това са трите основни характеристики на повечето от ястията с основен продукт яйца. Дадените тук рецепти са за 1 порция. Следователно можете да умножавате продуктите по броя на консумиращите.
Яйца по Бенедиктински
Продукти: 2 яйца, 2 филии хляб, 2 парчета бекон или шунка, масло, сос Холандез или сос Бернез, сол.
Приготовление: Забулете яйцата във вряща подсолена и подкиселена с оцет вода. Филиите изрежете във формата на кръг и запържете от двете страни в масло. След като са готови поставете върху тях парче шунка или бекон, изрязани във същата форма и отгоре поставете забулено яйце. Залейте със сос Холандез или сос Бернез – по желание.
Картофен омлет-палачинка
Продукти: 2 картофа – обелени и настъргани на едро ренде, 2 яйца, олио, черен пипер, магданоз.
Приготовление: В сгорещеното олио изсипете настърганите картофи и оставете да се запържат отдолу до червено. Не разбърквайте! След това обърнете получената картофена палачинка обратно и изчакайте отново ад се зачерви. След това добавете разбърканите вече яйца и запържете отново от двете страни като обръщате внимателно. Поръсете с черния пипер и ситния магданоз.
bgkulinar.wordpress.com/яйца/
Рано или късно всеки от нас е прибягвал до бързото приготвяне на „нещо“ с яйца. Бързо, лесно и вкусно – това са трите основни характеристики на повечето от ястията с основен продукт яйца. Дадените тук рецепти са за 1 порция. Следователно можете да умножавате продуктите по броя на консумиращите.
Яйца по Бенедиктински
Продукти: 2 яйца, 2 филии хляб, 2 парчета бекон или шунка, масло, сос Холандез или сос Бернез, сол.
Приготовление: Забулете яйцата във вряща подсолена и подкиселена с оцет вода. Филиите изрежете във формата на кръг и запържете от двете страни в масло. След като са готови поставете върху тях парче шунка или бекон, изрязани във същата форма и отгоре поставете забулено яйце. Залейте със сос Холандез или сос Бернез – по желание.
Картофен омлет-палачинка
Продукти: 2 картофа – обелени и настъргани на едро ренде, 2 яйца, олио, черен пипер, магданоз.
Приготовление: В сгорещеното олио изсипете настърганите картофи и оставете да се запържат отдолу до червено. Не разбърквайте! След това обърнете получената картофена палачинка обратно и изчакайте отново ад се зачерви. След това добавете разбърканите вече яйца и запържете отново от двете страни като обръщате внимателно. Поръсете с черния пипер и ситния магданоз.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов