Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2010 19:38 - друсан кебап
Автор: thedarkangel1977 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2153 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.10.2010 19:40


друсан кебап


Друсан кебап по шопски

image
Необходими продукти
свинско месо – 1 кг.
лук – 100 гр.
чубрица – 1 с. л.
сол
черен пипер



Приготвяне
Месото се нарязва на кубчета и се посолява, нанизва се на шиш и се пече до готовност.

Изнизва се от шиша и веднага се поставя в тенджера заедно с много дребно нарязания кромид лук, стритата чубрица и смления черен пипер.

Тенджерата се похлупва с капак и се тръска (друса) с две ръце.

Така лукът омеква от горещото месо, а месото се овкусява от лука и подправките.


Дунавски друсан кебап

1 кг. свинско месо от плешката
2 -3 с.л. мас (олио)
6-7 глави лук
1 връзка магданоз
2-3 домата (може от буркан – белени)
7-8 скилидки чесън
3-4 люти чушки, по желание
черен пипер и сол на вкус.

Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в мазнината, докато омекнe. След това се прибавят нарязаният ситно лук, скилидките чесън, нарязани на четири, настърганите домати, лютите чушлета.
Посолява се, наръсва се с черен пипер и след като се захлупи с капак, се задушава докато лукът поомекне. От време на време съдът се друса.
Когато кебапът е готов, се сваля от огъня и се наръсва с нарязания ситно магданоз.

Самоковски друсан кебап
image
1 кг свинско от бута
7-8 глави лук
6-7 домата (може доматите от един буркан)
2 люти чушлета
1 ч.л. червен пипер
1 чаена чаша червено вино
2 с. л. мас (олио)
2 щипки чубрица
1/2 връзка магданоз

Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в мазнината с малко вода. Към това се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и нарязани на дребно домати. Захлупват се и се задушават докато омекнат.
От време на време тенджерата се друса с двете ръце.
Слага се виното, нарязаните ситно люти чушлета, чубрицата, червеният пипер и се посолява. Яденето се оставя на огъня още 5-8 минути.
Отхлупва се и се наръсва с нарязания ситно магданоз.

Друсан кебап

800 г до 1 кг свински врат
3 глави лук
5-6 зърна бахар
1 -2 дафинови листа
4-5 с. л. олио
1 с. л. черен пипер

Месото се нарязва на късчета, слага се в дълбока тенджера с предварително нагорещено олио и се запържва.

След това месото се подправя с черен пипер и сол, слагат се зърната бахар и дафиновите листа, но не се бърка. Тенджерата се захлупва с капак и се “друса”, така че продуктите да се смесят добре.

Налива се 1 ч. ч. вода и ястието къкри под капак, докато водата се изпари и остане почти на мазнина. Добавя се нарязаният на шайби лук и кебапът отново се “друса”. Когато лукът омекне, ястието е готово за консумация.

Към всяка порция друсан кебап може да се поднесе гарнитура от нарязани на колелца домати, класиката е с ориз, варен на пара, или задушени зеленчуци. Може да го поднесете и с топла питка
 


Тагове:   кебап,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2860364
Постинги: 1340
Коментари: 1270
Гласове: 2924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930