Постинг
17.10.2010 19:47 -
Тиквеник с готови кори
Тиквеник с готови кори
рецепта класика за тиквеник, необходимо е само пакет кори, тиква, счукани орехи, малко желание и време за да приготвим най-вкусната закуска през есента
1 кг тиква
1 пакет точени кори, 400 гр
1 ч.ч. орехи
4-5 с.л. захар
2 с.л. олио
1 ч.л. канела
* Тиквата се почиства от семеннта част. Тиквените семки са много вкусни и полезни, затова се почистват и измиват, след което се изпичат. Тиквата се настъргва на едро ренде;
* Загрява се 1 с.л. олио и се добавя настърганата тиква. Разбърква се около 10 мин, след което се добавя канела и захар на вкус. Добавят се и нарязаните на ситно орехи;
* Взема се една кора и се прегъва на две. Слага се по дължина около 2 с.л. и се разнася по цялата дължина след което се навива на руло;
* Тавата за печене се подмазва с 1 с.л. олио и се редят навитите кори като се започва отвън към центъра;
* По този начин се навиват и останалите кори и се нареждат в тавата;
* Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност, около 30-35 мин.
Идея: по този начин може да се приготви и с плънка от настъргани дюли, моркови, ябълки. Винаги става еднакво вкусно. Ако се приготвя с ябълки те не се задушават, а ако са много сочни може да се прибави 1 с.л. грис.
рецепта класика за тиквеник, необходимо е само пакет кори, тиква, счукани орехи, малко желание и време за да приготвим най-вкусната закуска през есента
1 кг тиква
1 пакет точени кори, 400 гр
1 ч.ч. орехи
4-5 с.л. захар
2 с.л. олио
1 ч.л. канела
* Тиквата се почиства от семеннта част. Тиквените семки са много вкусни и полезни, затова се почистват и измиват, след което се изпичат. Тиквата се настъргва на едро ренде;
* Загрява се 1 с.л. олио и се добавя настърганата тиква. Разбърква се около 10 мин, след което се добавя канела и захар на вкус. Добавят се и нарязаните на ситно орехи;
* Взема се една кора и се прегъва на две. Слага се по дължина около 2 с.л. и се разнася по цялата дължина след което се навива на руло;
* Тавата за печене се подмазва с 1 с.л. олио и се редят навитите кори като се започва отвън към центъра;
* По този начин се навиват и останалите кори и се нареждат в тавата;
* Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност, около 30-35 мин.
Идея: по този начин може да се приготви и с плънка от настъргани дюли, моркови, ябълки. Винаги става еднакво вкусно. Ако се приготвя с ябълки те не се задушават, а ако са много сочни може да се прибави 1 с.л. грис.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов