Постинг
28.04.2011 00:55 -
melandzane
Продукти за 4ма души:
4 дълги парладжана
1 литър доматено пюре
1 голяма моцарела (около 250 г)
пармезан
1/2 глава лук, 2 скилидки чесън,босилек 1 морков, зехтин, сол, пипер
Приготовление:
Патладжаните се обелват и се нарязват напречно на дълги филийки с дебелина около 0.5 см. Поръсват се с морска (може и обикновена) сол и се оставят да пуснат горчивата вода (поне половин час). В това време се приготвя сос от доматеното пюре, лука, чесъна и моркова, оставя се да се сгъсти на огъня и накрая се добавя и босилекът, солта и пипера.
Когато патладжаните са отделили горчивата вода, се стискат леко и се измиват под течаща вода. Пържат се в зехтин, докато омекнат и след това се оставят в съд, покрит с хартия, за да се попие леко мазнината.
Когато сме готови, намазваме една тава леко със зехтин и започваме да нареждаме плътно патладжаните (като за мусака), докато покрият дъното, покриваме с част от соса, отгоре поръсваме пармезан и няколко филийки моцарела. Повторете същата операция докато свършат продуктите, като последния пласт трябва да е само от доматения сос, без сирене.
Пече се на 200 С около 40 мин, докато доматите отгоре не образуват лека коричка.
Може да се яде топла, но е идеална също и на стайна температура.
4 дълги парладжана
1 литър доматено пюре
1 голяма моцарела (около 250 г)
пармезан
1/2 глава лук, 2 скилидки чесън,босилек 1 морков, зехтин, сол, пипер
Приготовление:
Патладжаните се обелват и се нарязват напречно на дълги филийки с дебелина около 0.5 см. Поръсват се с морска (може и обикновена) сол и се оставят да пуснат горчивата вода (поне половин час). В това време се приготвя сос от доматеното пюре, лука, чесъна и моркова, оставя се да се сгъсти на огъня и накрая се добавя и босилекът, солта и пипера.
Когато патладжаните са отделили горчивата вода, се стискат леко и се измиват под течаща вода. Пържат се в зехтин, докато омекнат и след това се оставят в съд, покрит с хартия, за да се попие леко мазнината.
Когато сме готови, намазваме една тава леко със зехтин и започваме да нареждаме плътно патладжаните (като за мусака), докато покрият дъното, покриваме с част от соса, отгоре поръсваме пармезан и няколко филийки моцарела. Повторете същата операция докато свършат продуктите, като последния пласт трябва да е само от доматения сос, без сирене.
Пече се на 200 С около 40 мин, докато доматите отгоре не образуват лека коричка.
Може да се яде топла, но е идеална също и на стайна температура.
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов