Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 00:55 - melandzane
Автор: thedarkangel1977 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2738 Коментари: 2 Гласове:
3



Продукти за 4ма души:

4 дълги парладжана
1 литър доматено пюре
1 голяма моцарела (около 250 г)
пармезан
1/2 глава лук, 2 скилидки чесън,босилек 1 морков, зехтин, сол, пипер
Приготовление:
Патладжаните се обелват и се нарязват напречно на дълги филийки с дебелина около 0.5 см. Поръсват се с морска (може и обикновена) сол и се оставят да пуснат горчивата вода (поне половин час). В това време се приготвя сос от доматеното пюре, лука, чесъна и моркова, оставя се да се сгъсти на огъня и накрая се добавя и босилекът, солта и пипера.
Когато патладжаните са отделили горчивата вода, се стискат леко и се измиват под течаща вода. Пържат се в зехтин, докато омекнат и след това се оставят в съд, покрит с хартия, за да се попие леко мазнината.
Когато сме готови, намазваме една тава леко със зехтин и започваме да нареждаме плътно патладжаните (като за мусака), докато покрият дъното, покриваме с част от соса, отгоре поръсваме пармезан и няколко филийки моцарела. Повторете същата операция докато свършат продуктите, като последния пласт трябва да е само от доматения сос, без сирене.
Пече се на 200 С около 40 мин, докато доматите отгоре не образуват лека коричка.

Може да се яде топла, но е идеална също и на стайна температура.




Гласувай:
3



1. iliada - Изглежда ми вкусно!
28.04.2011 07:10
Поздрави!
цитирай
2. mikino - :)
28.04.2011 14:35
Я? Намерих си любител на кулинарията! Супер!
Весел ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2859170
Постинги: 1340
Коментари: 1270
Гласове: 2924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930