Необходимите продукти за 2 порции:
- 2 бр. пилешки гърди, около 300 – 400 гр всяка
- 125 гр моцарела
- 2 – 3 с. л. пармезан
- 4 – 5 листа пресен босилек
- черен пипер
- малко сол
- 1 яйце
- около 100 гр. ситно смлени сурови лешници
Аз съм се придържала почти към рецептата. Така че процедирах както е показано.
- Пилешките гърди се начукват върху домакинско фолио.
- Поръсват се с малко сол и черен пипер.
- Моцарелата се нарязва накръгове и се подрежда върху гърдите, следват листата босилек и пармезана.
- Гърдите се навиват на руло, което може да се забучи с клечки за зъби за да не се разпада (аз се справих и без тях).
- Рулото се потапя в разбито яйце, след това се овалва в ядките.
- И накрая се завива в алуминиево фолио и клечките се махат.
- Пекох го около 20 мин, във фурна включена на максимум.
- След това рулцта се развиват, за да се запекат добре за още около 10 минутки.
Пилешки рулца с моцарела, пармезан и босилек
За задушените зеленчуци:
- 10 – тина стръка сварени спагети
- 1 морков нарязан на ивици
- 2 жълти чушки нарязани на ивици
- 1 червена чушка нарязана на ивици
- 1 тиквичка
- 2 стръка пресен лук
- 2 стръка прецен чесън
- 1/2 ч. ч. бяло вино
- 1 ч. ч. вода
- сол
- черен пипер
- няколко листа босилек
- 1/2 връзка магданоз
- мазнина (олио / зехтин)
Тиквичката се нарязва на дебели кръгове, които се издълбават и се сваряват в малко подсолена водичка за кратко. Вътрешността се нарязва на ивици и се смесва с останалите зеленуци. Лукът и чесъна се нарязват на ситно и се запържват в мазнината. Добавят се зеленчуците, виното и водата, сол и се оставят да се задушат под похлупак докато изври поне 2/3 от течноста. От време на време се разбъркват. Зеленчуците остават хрупкави. Добавяме подправките и готово.
В чиния поставяме кръг от тиквички. На дъното на кръга се сипват няколко стръка спагети, а отгоре задушените зеленчуци + сосчето им.
Пилешки рулца с моцарела, пармезан и босилек
Направих и сос от 100 гр синьо сирене, 1/2 ч. ч. бяло вино и 1 ч. ч. готварска сметана. Сметаната и сиренето се смесват и се загряват на лек огън докато последното се поразтопи, добавя се виното и още малко да поседи на котлона и готово!
http://kulinarnimisli.wordpress.com/2010/05/05/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D1%83%D0%BB%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%B1%D0%BE/
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов