Постинг
28.04.2011 00:28 -
Пълнено печено пиле с плодов кус-кус
Пълнено печено пиле с плодов кус-кус
Пълнено печено пиле с плодов кус-кус
1 цяло, почистено от вътрешности, охладено пиле около 1000-1300 гр.
Продукти за маринатата:
връзка магданоз 1 ч.л. кимион 1 ч.л. куркума 1 ч.л. червен пипер черен пипер сокът от 1/2 лимон 100 мл. зехтин
Продукти за плънката:
200 гр. кус-кус 300 мл. зеленчуков бульон връзка магданоз сушени плодове ( кайсии, сини сливи, червени боровинки, стафиди) кедрови ядки сол
100 мл. бяло вино 100 мл. зехтин Смесете в купа подправките за маринатата и оставете пилето в нея да поеме от ароматите за около час-два на стайна температура, като от време на време го обръщате. Междувременно пригответе зеленчуковия бульон и сложете кус-куса да се свари в него. След като леко се поохлади готовият кус-кус, прибавете към него нарязаните на ситно сушени плодове, кедровите ядки и наситнения магданоз. Разбъркайте добре.
Сложете маринованото пиле в тава върху хартия за печене и с помощта на лъжица напълнете корема с плодовия кус-кус. Останалия кус-кус разпределете отстрани. Намажете пилето с останалата марината.
Завържете краката на пилето с връв или ластик. Полейте с бялото вино и зехтина и печете в загрята на 200 градуса фурна близо час, като от време на време отваряте фурната, за да облеете пилето с мазнината и виното.
Да ви е сладко!
1 цяло, почистено от вътрешности, охладено пиле около 1000-1300 гр.
Продукти за маринатата:
връзка магданоз 1 ч.л. кимион 1 ч.л. куркума 1 ч.л. червен пипер черен пипер сокът от 1/2 лимон 100 мл. зехтин
Продукти за плънката:
200 гр. кус-кус 300 мл. зеленчуков бульон връзка магданоз сушени плодове ( кайсии, сини сливи, червени боровинки, стафиди) кедрови ядки сол
100 мл. бяло вино 100 мл. зехтин Смесете в купа подправките за маринатата и оставете пилето в нея да поеме от ароматите за около час-два на стайна температура, като от време на време го обръщате. Междувременно пригответе зеленчуковия бульон и сложете кус-куса да се свари в него. След като леко се поохлади готовият кус-кус, прибавете към него нарязаните на ситно сушени плодове, кедровите ядки и наситнения магданоз. Разбъркайте добре.
Сложете маринованото пиле в тава върху хартия за печене и с помощта на лъжица напълнете корема с плодовия кус-кус. Останалия кус-кус разпределете отстрани. Намажете пилето с останалата марината.
Завържете краката на пилето с връв или ластик. Полейте с бялото вино и зехтина и печете в загрята на 200 градуса фурна близо час, като от време на време отваряте фурната, за да облеете пилето с мазнината и виното.
Да ви е сладко!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов