2 средни патладжана 2 с. л. олио 1 глава лук, нарязана на ситно 1 морков, нарязан на кръгчета 500 г пилешко филе, нарязано на кубчета 200 г спанак 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон 1 ч. л. риган 200 г чери домати или 1 голям домат, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
-
Патладжаните се срязват наполовина. Леко се изрязват в основата, за да могат да стоят стабилно, посипват се обилно със сол и се оставят да постоят 30 мин. Измиват се, подсушават се, намазват се с олио и се слагат да се изпекат за 20 мин. във фурна загрята до 200° С.
-
Вътрешността на патладжаните се издълбава и се нарязва на кубчета.
-
В загрятото олио се запържва лукът за 5-6 мин. Добавят се морковът и месото. Разбъркват се, докато месото се зачерви. Натрошава се кубчето MAGGI® Пилешки бульон, налива се Ѕ ч. ч. вода и месото се задушава под капак, докато омекне. Добавят се спанакът и нарязаната вътрешност на патладжаните. Подправя се с ригана и черен пипер на вкус. Сместа се оставя да поври открита, докато течността почти се изпари. Слагат се нарязаните наполовина чери домати.
-
Издълбаните патладжани се пълнят със сместа и се запичат за 20 мин. на 200° С.
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов