Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 02:38 - баница с кайма + допълнение от мен
Автор: thedarkangel1977 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3590 Коментари: 0 Гласове:
1



Дърпана баница с кайма и лук

imageimage




Необходими продукти

за тестото
600-700гр брашно/пресято/
1яйце
1/2кубче мая
200мл топла водя
1лъж захар
1лъж сол
1лъж оцет
3лъж олио

за плънката
1пак.кайма/250гр/
1глава лук
олио за запържване
чубрица
3яйца
250гр сирене

Приготовление

Продуктите за тестото се смесват и се прави меко тесто ,оставя се да отпочине 30минути.През това време запържваме лука и каймата,добавя се чубрица и се оставя да изстине.Отделно си разбиваме яйцата със сиренето.Когато тестото е готово се правят топчета ,колкото юмрук,намазват се с олио.В тавичка,диаметър около 20-25см се слага едно топче по средтаа и се дърпа към краищата да стане на кора./който може да дърпа у въздуха-още по-добре image/.сЛАГА СЕ ОТ СМЕСТА СЪС СИРЕНЕТО,и се слага другото топче.След него се слага плънката с каймата,и така следващо топче и пак смес с яйца и сирене.Редуват се до свършване,като се завършва с кора.На мен ми излезе 4кори/4топчета/т.е кора смес сирене,кора-смес кайма,кора,смес сирене и кора/.Пече се около 30мин на 180градуса.


* aз понеже обичам глезотиите - бих прибавила към сместта с каймата, гъби и кисели краставички и бих наредила върху каймената смес първо резени домати, и после парчета кашкавал/топено сирене и парчета сланинест бекон :)
** и съм мързеланко, та ще заменя приготвянето на тесто с готово тесто /което пак ще се дърпа :)/ или с кори за баница. върху корите намазвам с мазнинка и слагам парчета кашкавал.


Тагове:   баница,   мен,   кайма,   ДОПЪЛНЕНИЕ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2860117
Постинги: 1340
Коментари: 1270
Гласове: 2924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930