Постинг
24.05.2010 14:32 -
Баница с пиле и кашкавал
Автор: thedarkangel1977
Категория: Рецепти
Прочетен: 1356 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.08.2010 18:00
Прочетен: 1356 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 28.08.2010 18:00
1 пак кори за баница 500 г
4 яйца
1 коф. кисело мляко
2 големи пушени пилешки бутчета, обезкостени и нарязани
настърган кашкавал / гауда /
олио, чубрица
Яйцата се разбиват, смесват се с киселото мляко.
Взимат се 2 кори едновременно, горната се намазва равномерно с олио. В единия край по дължина се слагат парчета нарязано пиле, отгоре се поръсва с кашкавал и малко чубрица. Върху плънката се полива 1 с л от сместа мляко и яйца, още 2 с л от нея се намазват по цялата кора. Навива се на руло и се се слага в намазнена тава. Така се процедира и с останалите кори.
Навитата баница се намазва отгоре с остатъка от мляко и яйца.
Пече се в незагрята фурна 30 - 35 мин на 200 С. Към края ако е необходимо се покрива с алуминиево фолио.
С това количество яйца и кисело мляко баницата става много сочна, остава такава и на другия ден. Ако предпочитате по-суха баница, намалете това количество.
При несолени колбас и кашкавал може да се наложи да се добави сол.
Пресен лук и малко зеленина също ще дойдат добре.
Според мен малко маслини са просто задължителни.
Предполагам, че пилето може да се замени с гъби.
4 яйца
1 коф. кисело мляко
2 големи пушени пилешки бутчета, обезкостени и нарязани
настърган кашкавал / гауда /
олио, чубрица
Яйцата се разбиват, смесват се с киселото мляко.
Взимат се 2 кори едновременно, горната се намазва равномерно с олио. В единия край по дължина се слагат парчета нарязано пиле, отгоре се поръсва с кашкавал и малко чубрица. Върху плънката се полива 1 с л от сместа мляко и яйца, още 2 с л от нея се намазват по цялата кора. Навива се на руло и се се слага в намазнена тава. Така се процедира и с останалите кори.
Навитата баница се намазва отгоре с остатъка от мляко и яйца.
Пече се в незагрята фурна 30 - 35 мин на 200 С. Към края ако е необходимо се покрива с алуминиево фолио.
С това количество яйца и кисело мляко баницата става много сочна, остава такава и на другия ден. Ако предпочитате по-суха баница, намалете това количество.
При несолени колбас и кашкавал може да се наложи да се добави сол.
Пресен лук и малко зеленина също ще дойдат добре.
Според мен малко маслини са просто задължителни.
Предполагам, че пилето може да се замени с гъби.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2924
Блогрол
1. интригуващо
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов
2. hristam
3. далавера оод
4. никога не пропускам да надникна в блога на Sulla
5. искаш котка?
6. блога на вера - фен съм й
7. бест оф янчев
8. makdonalds or arabian food
9. пришълец в София
10. при бай Пешо
11. самотни души
12. не ме бий моля те...
13. моят котарак....
14. баничкомобил
15. как станах блог-идол /в 3 части/
16. Kак да блогваме по-добре - три сигурни стъпки
17. още един блог който трябва да се наглежда...
18. лудост
19. marcusjunius
20. великденско настроение
21. мечо пух
22. грях / разказ/
23. как се прави успешен пост... /автор Иво Беров/
24. видовете пътници
25. кучешка история
26. голямото чукане
27. апетитно
28. блог Дъ бест - http://bubulinka.blog.bg/
29. из архивите на blog.bg - за Иван Ангелов