Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 15:51 - Димитровска пита с ябълки
Автор: thedarkangel1977 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1106 Коментари: 0 Гласове:
0



ПРОДУКТИ
За тестото:

700-750 г брашно

40 г мая (на кубче)

100 мл вода

300 мл прясно мляко

100 г масло

6 с.л. олио

1 яйце

3 с.л. мед

щипка сол

image
За плънката:

2 големи ябълки (настъргани и изцедени)

100 г смлени орехови ядки

2/3 чаена чаша захар

2 с.л. галета

2 ванилии

1 ч.л. канела

За намазване:

1 жълтък, 1 чаена лъжица масло, 1 чаена лъжица мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята се разтваря в леко затоплената вода, добавя се 1 с.л. мед и малко брашно до получаване на рядка каша.Така престоява, докато шупне. Следват леко затопленото прясно мляко, олиото, яйцето, останалите 2 с.л. мед, солта и пресятото брашно.

Омесва се меко тесто. След това се добавя на три пъти размекнатото масло и продължава да се меси. Тестото се покрива и остава на топло да втаса до удвояване на обема си. След втасването се разделя на 3 топки.

Разтегля се първата кора и се поставя в намаслена тава. Върху кората се слага половината от плънката, приготвена от посочените продукти. Поставя се и втората кора и върху нея - останалата част от плънката, накрая и третата кора. Оставя се да втаса още 20 мин, намазва се с жълтък и се пече в умерена предварително загрята фурна до готовност. След като се извади, веднага се маже с мед и масло.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thedarkangel1977
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2861811
Постинги: 1340
Коментари: 1270
Гласове: 2924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930